Arsèguel
danses tradicionals del folklore català
concert dels Marsupialis
danses i balls del folklòre català
tallers d'instruments per als més petits
detalls
detalls
taller d'instruments
mercat d'instruments de segona ma
cels i muntanyes
mercat d'instruments de segona ma
mercat d'instruments de segona ma
detalls
Pere, gaudint del só que emet l'acordió diatònic
detalls
luthier
Pere i Montse
detalls d'Arsèguel
detalls d'Arsèguel
vistes al Cadí
llums i ombres al Cadí, un regal de la natura
Laia i Arlet
la baixada del sol a a la serra del Cadí.

Arsèguel; Natura i música d’acordió

Ens encanten totes les coses d’arrel tradicional, i què millor que la música per explicar sense paraules la història i les històries dels pobles i les persones.

A tota la zona del Cadí hi ha molta tradició de cançons a la vora del foc amb els sons de l’acordió, un instrument tradicional que la gent gran sabia tocar molt bé. Un grup de veïns de la zona van voler recuperar i conservar totes aquelles cançons no escrites que es solien cantar en festes i celebracions o que tan sols els avis coneixien. D’aquí va sortir la Trobada d’acordionistes del Pirineu, que ja fa una colla d’anys es celebra l’últim cap de setmana de juliol a Arsèguel, un bonic poble d’uns 40 habitants, darrera el Cadí.

Actualment vénen a Arsèguel acordionistes de tot el món, que solen repetir l’experiència ja que queden enamorats del poble, de la seva gent i de l’ambient festiu que s’hi respira.

L’ambient d’aquests dos dies és molt agradable: tothom munta la seva tenda, autocaravana o furgoneta, sempre hi ha la música dels acordions sonant de fons, el paisatge és extraordinari…

És ideal per totes les edats, hi ha oferta musical per tots els gustos. Nosaltres ja fa uns quants anys que hi pugem, si podem no ens ho deixem perdre.

Per això aquest cap de setmana hem estat acampats allà, amb la tenda i la furgoneta, cantant i ballant amb la música, prenent el solet de muntanya i demostrant que, només amb un fogonet, una olleta i una paella també es poden fer àpats sans i boníssims en un moment i sense complicacions.

Si us agrada la música tradicional, la muntanya i el bon ambient, pugeu a Arsèguel i gaudiu!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.