Oli d’hipèric (Oli de cop)

L’hipèric (Hypericum) és una planta salvatge que creix espontàniament en els marges i voreres dels camins, camps i herbassars de les terres baixes de tot Europa. També rep el nom d’herba de Sant Joan perquè floreix als voltants de Sant Joan i dura fins a mitjans de juliol. És el millor moment per collir-lo.

Per fer-ne oli de cop, es posen les seves flors (conservant una part de la tija) en un pot o ampolla de vidre fins dalt, i a continuació s’omple oli d’oliva de bona qualitat i de primera pressió en fred.
S’ha de deixar 40 dies a fora, en un lloc on hi toqui el sol i l’ombra a estones durant el dia (a sol i serena).
Quan han passat els 40 dies, es cola l’oli amb un colador de tela o un drap de cotó i es posa en un recipient preferiblement opac o de vidre fosc (que no deixi passar la llum) perquè mantingui totes les propietats intactes.
Aquest oli és ideal utilitzar-lo per cops, contusions, contractures, girades de peu, cremades, hidratant corporal, psoriasis, per a després del sol, etc.
L’oli d’hipèric manté les seves propietats durant un any (si el mantenim ben conservat), així doncs podem preparar-ne suficient per a que ens duri fins a la següent recol•lecta.20140720_160358

Deixa un comentari

Your email address will not be published.