Usos del pròpolis

Molta gent coneix els beneficis que ens aporta el pròpolis com a estimulant del sistema immunitari quan estem refredats, però no obstant té moltíssimes altres aplicacions. Us convidem a conèixer-lo una mica més.

La paraula Pròpolis ve del grec Pro, que significa “davant” i Polis, que significa “ciutat”. És la barrera que fabriquen les abelles per protegir els ruscos de virus, bactèries i depredadors.

Així doncs, el pròpolis és un antibiòtic natural, va bé per moltes infeccions i el podem utilitzar tot l’any.

Una de les aplicacions més efectives és per la pell: èczemes, pell atòpica, vermellors d’estiu causades per la suor o per l’aigua de la piscina, picades d’insectes, petits talls, cremades, fongs de la pell i de les ungles…

També és de gran ajuda en otitis i petites afeccions dels ulls.

A l’hora d’utilitzar-lo és important que sigui extracte hidroalcohòlic, sense glicerina ni sucres, ja que per aplicar-lo a la pell ha de ser com més pur millor, per no embrutar la pell.

També cal saber que hi ha pròpolis que ens arriben de països molt llunyans, molt barats,   on està permès l’ús de potents químics per ensulfatar els ruscos. El millor és que sigui ecològic, però si no el trobem, fixem-nos que sigui fabricat a la Unió Europea, on les normatives d’ús d’insecticides són més restrictives.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.